Нові правила в’їзду до Ізраїлю жодним чином не спрямовані проти України - посол Бродський

Нові правила в’їзду до Ізраїлю жодним чином не спрямовані проти України - посол Бродський

Укрінформ
Запровадження Ізраїлем системи електронного повідомлення про в’їзд жодним чином не спрямоване проти України, ні про яке скасування безвізу не йдеться.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський у інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

Він зазначив, що система електронного повідомлення, яку запроваджує Ізраїль, є в Канаді, Сполучених Штатах, Австралії, вона стосується всіх країн, з якими Ізраїль має безвізовий режим. Посол зауважив, що «жодна з країн не висловила жодних негативних емоцій із цього приводу, окрім України».

«Ця ситуація жодним чином не спрямована проти України, жодної дискримінації немає, і ні про яке скасування безвізу, звичайно, не йдеться. Більше того, в Ізраїлі з технічних причин було ухвалено рішення відкласти набуття чинності цією електронною реєстрацією для всіх абсолютно країн на кілька місяців», - сказав Бродський.

Посол заперечив, що у зв’язку із запровадженням системи електронного повідомлення відсоток відмов українцям у в'їзді до Ізраїлю може збільшитися. За його словами, навпаки, це має призвести до того, що люди, які їдуть до Ізраїлю з метою нелегально працювати або не мають права на безвізовий в'їзд, не приїжджатимуть до країни.

«Ідея в тому, щоб відсікти їх уже на етапі, коли вони, скажімо, купують квиток, щоб вони розуміли, що вони не мають права в'їхати. … Сподіваюся, що це призведе до того, що вже на цьому етапі їм скажуть, що ви їдете працювати, вибачте, вам потрібно отримати робочу візу. Ви не можете користуватися угодою про безвіз, тому що вона поширюється виключно на туристів, людей, які приїжджають на строк до 90 днів з кожних 180 днів», - пояснив посол.

Читайте також: До Умані на святкуванння Рош га-Шана приїде вдвічі більше хасидів, ніж торік - посол

Насамкінець він акцентував, що безвіз не передбачає автоматичного дозволу на в'їзд до жодної країни.

«Кожна країна має право відмовити у в'їзді будь-якому громадянину, незважаючи на безвіз, цим користуються абсолютно всі країни, зокрема й Україна», - зауважив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль відкликав до 1 січня 2025 року запровадження обов'язкових платних електронних дозволів (ETA-IL) для в'їзду до країни.

З 1 серпня всі іноземні громадяни, у тому числі громадяни України, які мають право на безвізовий в’їзд до Ізраїлю, мали подавати заявки на отримання дозволу ETA-IL (електронна віза) для в'їзду до Ізраїлю на термін до 90 днів з туристичною або діловою метою через вебплатформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-