У МВС пояснили різницю між вихователями безпеки та офіцерами СОБ

У МВС пояснили різницю між вихователями безпеки та офіцерами СОБ

Ексклюзив
Укрінформ
Вихователі безпеки не є правоохоронцями і працюють одразу в кількох навчальних закладах, на відміну від офіцерів Служби освітньої безпеки, які є діючими поліцейськими і закріплюються лише за одним навчальним закладом.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

"Це справді різні проєкти. Вихователі безпеки, або спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі, - це ті фахівці, що не є поліцейськими. Вони, по-перше, працівники саме в територіальних громадах, а не в певних закладах освіти. По-друге, функціонал вихователів безпеки поширюється на кілька шкіл одразу, на відміну від офіцерів СОБ", - зазначила Павліченко.

Заступниця міністра внутрішніх справ пояснила, що офіцер Служби освітньої безпеки - це ретельно відібраний і навчений поліцейський, який працюватиме у конкретній школі і буде закріплений за нею.

За її словами, цей спеціаліст виконуватиме не тільки правоохоронну і просвітницьку функції, а також буде наставником для всіх учнів, які навчатимуться у тій школі, за якою він буде закріплений.

Читайте також: Укриття та укріплення будівель шкіл: Шмигаль провів нараду

Павліченко поінформувала, що наразі проходять відбір і навчання цих спеціалістів, кількома етапами.

"На сьогодні кількість поліцейських, які вже пройшли і відбір, і навчання, становить майже 800 осіб. Але додатково ще тривають і відбір, і навчання. Дуже багато охочих відсіюються чи на етапі проходження відбору, чи на етапі навчання, тому що там справді дуже високі вимоги до цих фахівців", - зазначила вона.

За словами заступниці міністра, перші з цих поліцейських уже на початку нинішнього навчального року працюватимуть в українських школах.

Заступниця міністра зазначила, що вихователі безпеки і офіцери СОБ співпрацюватимуть між собою.

Як повідомлялося, пілотний проєкт "Вихователь безпеки" стартував в Україні з 11 листопада 2021 року.

Основна мета цього проєкту - створення безпечного освітнього середовища для дітей, удосконалення партнерства та комунікації поліції, рятувальників, закладів освіти, громади, батьківського та учнівського врядування.

Читайте також: У прифронтових регіонах потрібно побудувати ще 165 шкільних укриттів - Федоров

Передбачається, що "вихователі безпеки" стануть комунікаторами між органами місцевого самоврядування, навчальними закладами і територіальними підрозділами Нацполіції.

Наприкінці 2023 року глава МВС Ігор Клименко анонсував створення в Україні безпечного освітнього середовища, у межах якого в кожному навчальному закладі країни чергуватиме працівник поліції і будуть встановлені металошукачі та рамки. Проєкт отримав назву "Служба освітньої безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-