Обвинуваченого депутата від ОПЗЖ затримали на кордоні зі Словаччиною - СБУ

Обвинуваченого депутата від ОПЗЖ затримали на кордоні зі Словаччиною - СБУ

Фото
Укрінформ
Депутат Чигиринської міськради від ОПЗЖ здійснив невдалу спробу втечі від правосуддя через кордон зі Словаччиною.

Про це Управління СБУ в Черкаській області повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У результаті комплексних заходів під час спроби незаконного перетину кордону України зі Словаччиною було затримано депутата Чигиринської міської ради від забороненої партії «ОПЗЖ». У березні цього року СБУ повідомила посадовцю про підозру за виправдовування воєнних злочинів РФ та заперечення збройної агресії проти України», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, фігурант, будучи ідеологічним прихильником рашизму, від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував політику Кремля.

Серед власного оточення агітатор поширював ворожі наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Ділився в листуваннях відеороликами, рілсами і меседжами відкритої російської пропаганди та ворожих ІПСО.

Також встановлено, що він ініціативно вийшов на звʼязок з колишнім народним депутатом України від забороненої «Партії регіонів» Володимиром Олійником, який переховується від правосуддя в РФ.

У повідомленнях колишньому «регіоналу» він надсилав дезінформацію про Сили безпеки і оборони на території прифронтових регіонів, чим дискредитував українських військових.

Перебуваючи під нічним домашнім арештом, він вирішив втекти за кордон. На невдалій спробі перетину українсько-словацького кордону підозрюваного було затримано.

Читайте також: Депутата від ОПЗЖ Пономарьова, що допомагав Росії захоплювати Бердянськ, судитимуть за держзраду

Наразі судом йому обрано посилений запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській та Закарпатській областях спільно з Державною прикордонною службою України за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу кордону з Угорщиною затримано групу порушників і провідника.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-