Укрзалізниця спільно з ЮНІСЕФ запустила перший дитячий вагон

Укрзалізниця спільно з ЮНІСЕФ запустила перший дитячий вагон

Фото
Укрінформ
АТ “Укрзалізниця” 8 серпня відправила в перший рейс дитячий вагон, який курсує в складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня.

Про це пресслужба УЗ повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що розробка та фінансування проєкту були здійснені у співпраці з UNICEF Ukraine та за фінансової підтримки уряду Бельгії.

“Цей купейний вагон адаптований для комфортної та безпечної подорожі родин з дітьми будь-якого віку, але найбільш цікавим він буде для дітей до 8 років. Під час посадки маленькі пасажири дитячого вагона отримуватимуть спеціальні браслети з зазначенням купе та контактного номера телефону батьків”, - йдеться у повідомленні.

Укрзалізниця презентувала у Харкові дитячий вагон / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Читайте також: Укрзалізниця поширює верифікацію через Дія.Підпис на низку міжнародних рейсів

В Укрзалізниці поінформували, що в коридорі вагона з’явилися інтерактивні плакати, бізіборди з рухомими елементами та дитячі поручні з м'якою оббивкою для безпечного пересування.

Також кожне купе марковане персонажами лялькового театру «Іскорками суперсил», які розробив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Додатково купе оснащені навчально-розважальними матеріалами, інструкціями для руханки, настільною грою та манежем для найменших пасажирів, а також збільшений обмежувач верхньої полиці з протиударною накладкою.

Для зручності пасажирів до вбиралень додали додаткові гігієнічні засоби, сповивальні столики та спеціальні дитячі накладки на унітаз.

У пресслужбі нагадують, що квитки на цей вагон можна придбати виключно в застосунку, де він має окреме маркування.

Цього року Укрзалізниця разом із партнерами планує запустити ще 7 дитячих вагонів.

Як повідомлялось, АТ "Укрзалізниця" у першому півріччі 2024 року відремонтувало понад 11608 вантажних вагонів на власних потужностях, це на 11,6% більше аналогічного періоду торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-