Із початку року в Україні держава забезпечила протезами вісім тисяч осіб

Із початку року в Україні держава забезпечила протезами вісім тисяч осіб

Фото
Укрінформ
В Україні цього року завдяки державній програмі вдалося протезувати вже майже вісім тисяч людей.

Про це під час форуму «Ветерани – шлях додому» у Звягелі на Житомирщині повідомив генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Музиченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми знаходимося на шляху добудови повноцінного комплексного реабілітаційного маршруту і забезпечення протезуванням та іншими допоміжними засобами реабілітації... Ми включаємося ще на етапі проведення реабілітаційних заходів, а не встановлення інвалідності, як це було раніше. За минулий рік програма забезпечення допоміжними засобами реабілітації - це більше ₴3 мільярдів і 360 тисяч виготовлених виробів. У цьому році відповідна програма збільшена на 40%», - зазначив Музиченко.

За його словами, торік за державною програмою були протезовані майже 11 тисяч осіб, а за перше півріччя цього року – майже вісім тисяч людей.

Читайте також: Американські благодійники передали Україні $10 мільйонів на проєкти в медичній сфері

Музиченко додав, що фонд також займається супроводом працевлаштуванням людей з інвалідністю. Так за підсумками 2023 року були працевлаштовані близько 20% людей з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, у львівському комплексі протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни Superhumans Сenter, який відкрився торік, вже встановили понад 600 протезів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-