В евакуації за кордоном перебувають 2 155 українських дітей-сиріт

В евакуації за кордоном перебувають 2 155 українських дітей-сиріт

Укрінформ
Сьогодні 2 155 дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування перебувають за кордоном через вимушену евакуацію в результаті російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Державної служби України у справах дітей Петро Добромільський.

«Сьогодні 2 155 дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування перебувають за кордоном через вимушену евакуацію в результаті російської агресії. І наша мета – не лише повернути їх додому, в Україну, а й гарантувати безпеку та знайти сімʼї для них», - розповів Петро Добромільський.

Він відзначив, що створена спеціальна робоча група при Мінсоцполітики, яка займається розробкою плану повернення до України дітей, яких у складі закладів було евакуйовано за межі України.

«Ми разом із понад 40 фахівцями працюємо над тим, щоб провести якісний моніторинг становища цих діток та їхніх індивідуальних потреб», – зазначив Добромільський.

Крім того, пріоритетним питанням залишається обʼєднання рідних братів і сестер, які на момент вторгнення виховувалися за віком у різних інституційних закладах і були евакуйовані до різних країн.

Читайте також: Українці за кордоном мають самі вирішити, чи повертатися для захисту Батьківщини - Зварич

«Також, під час повернення дітей до України, маємо забезпечити необхідні умови безпеки та подальше влаштування їх у сімʼї. Головне завдання: всі евакуйовані діти мають повертатися до України в сімейні форми виховання (усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу)», – підкреслив Добромільський.

Він розповів, що вже зараз, не чекаючи повернення дітей із-за кордону в заклади, кандидати в усиновлювачі з України можуть прийняти їх у свою родину.

Читайте також: В Україну з тимчасово окупованих територій повернули ще 13 дітей

«Познайомитись із дитиною можна як при безпосередньому виїзді за межі країни, так і онлайн. Така система вже працює. Під час спілкування через відео-дзвінок дитина знайомиться з потенційними батьками, і потім вони можуть забирати її до нового дому», – сказав голова Державної служби у справах дітей.

Як повідомлялося, 13 серпня на підконтрольну Україні територію з окупації вдалося повернути шість маленьких громадян країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-