Міноборони відсудило понад 93 мільйони в постачальника бензину для ЗСУ

Міноборони відсудило понад 93 мільйони в постачальника бензину для ЗСУ

Укрінформ
Господарський суд міста Києва задовольнив позов Офісу генерального прокурора та стягнув із комерційного товариства на користь Міністерства оборони України понад 93 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в ОГП.

Встановлено, що у 2023 році між оборонним відомством і приватним товариством були укладені два договори на постачання бензину для потреб Збройних сил України. Обидва документи передбачали сплату товариству податку на додану вартість.

Оскільки, згідно з податковим законодавством, пально-мастильні матеріали для забезпечення національної безпеки й оборони в період воєнного стану оподатковуються за нульовою ставкою такого податку, кошти були переказані безпідставно.

Читайте також: У постачальника продуктів для Міноборони вилучили понад €4,7 мільйона «чорної» готівки

У зв’язку з цим прокурор в інтересах держави в особі Міноборони подав до суду позовну заяву про стягнення з комерційного постачальника понад 93 млн грн, сплачених як ПДВ за вказаними угодами, а також штрафних санкцій за користування ними.

Суд погодився з доводами прокурора та дійшов висновку, що згадані кошти в умовах воєнного стану дійсно були сплачені безпідставно, і підстави для застосування штрафу до постачальника також є.

Зазначається, що на сьогодні суди задовольнили подібні позови органів прокуратури загалом на 673 млн грн. Цьогоріч на користь Міноборони стягнули та добровільно відшкодували вже понад 135 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня Міноборони відсудило майже 180 млн грн в іноземного постачальника одягу для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-