СБУ опублікувала нові докази у справі про «півмільйонний хабар» ексзаступника міністра енергетики

СБУ опублікувала нові докази у справі про «півмільйонний хабар» ексзаступника міністра енергетики

Аудіо
Укрінформ
Служба безпеки України опублікувала перехоплені розмови фігурантів корупційної схеми, в організації якої підозрюється заступник міністра енергетики України.

Як передає Укрінформ, відповідне відео оприлюднене на сайті Служби безпеки України.

У відео зафіксована розмова заступника міністра енергетики та спільника, під час якої вони обговорюють, якими частинами отримають хабар, а також - механізм передачі хабаря та розподіл коштів між собою.

Відео: СБУ

Також зафільмовано, як вказується у відео, як учасники схеми отримують перший та другий «транші» хабаря.

Зазначається, що, за матеріалами справи, в обмін на хабар у 500 тис. дол. США чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

Читайте також: Хабар у $500 тисяч: запобіжні заходи отримали ще двоє фігурантів справи ексзаступника міністра Хейла

Як уточнюють у відомстві, ідеться про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському.

Як повідомлялося, СБУ та НАБУ затримали заступника міністра енергетики на хабарі у пів мільйона доларів.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення звільнити з посади заступника міністра енергетики Олександра Хейла.

12 серпня Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про застосування до вже колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 жовтня 2024 року та можливістю внесення застави у розмірі 25 мільйонів гривень.

Також Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи для довіреної особи колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла і очільника енергетичної компанії, які фігурують у справі про хабар у 500 тисяч доларів.

За інформацією САП, ВАКС застосував до довіреної особи уже колишнього заступника міністра енергетики запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 65 млн грн застави. Очільнику енергетичної компанії суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі 7 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-