Чоловіки за кордоном без оновлених облікових даних не зможуть отримати чи обміняти водійські права

Чоловіки за кордоном без оновлених облікових даних не зможуть отримати чи обміняти водійські права

Укрінформ
Уряд ухвалив документ, відповідно до якого українцям-чоловікам віком 18-60 років, які перебувають за кордоном і не оновили військово-облікові дані, посвідчення водія, виготовлене на бланку і замовлене онлайн, не пересилається.

Відповідна постанова № 918 була оприлюднена на Урядовому порталі, передає Укрінформ.

«Кабінет Міністрів України постановляє: посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виготовлені на бланку, замовлені засобами електронного кабінету водія функціональної підсистеми єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ або засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення (оновлення) персональних даних, у міжнародних поштових відправленнях не пересилаються», - зазначається у постанові.

Уряд встановив, що у період воєнного стану та протягом 3 місяців з дня його припинення чи скасування розміщені за межами України відокремлені підрозділи держпідприємства, що належить до сфери управління Державної міграційної служби, здійснюють приймання документів для отримання адмінпослуг з обміну посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, або отримання його після втрати чи викрадення, а також щодо держреєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, окрім транспортних засобів, які потребують експертного дослідження, та видачу оформлених результатів їх надання або відмови в наданні.

Читайте також: Доставка посвідчення водія за кордон доступна для українців у 30 державах - МВС

У Кабміні заявили, що положення цієї постанови щодо видачі оформлених результатів надання адмінпослуг не поширюються на українців чоловічої статі віком від 18 до 60 років, щодо яких у Єдиному держреєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення (оновлення) персональних даних.

Як повідомлялося, із 24 липня 2024 року відокремлені закордонні філії ДП «Документ» відновили прийом заяв-анкет на оформлення паспортних документів для чоловіків.

Для отримання послуг цій категорії громадян необхідно здійснити верифікацію через офіційний застосунок Міноборони України «Резерв+» за допомогою QR-коду. Підтвердження наявності дійсних військово-облікових документів є обов’язковим.

Здійснити подачу заяв-анкет на оформлення паспортних документів можна у Мюнхені, Берліні, Кельні (Німеччина), у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Ґданську (Польща), Мадриді, Валенсії (Іспанія), Празі (Чехія), Братиславі (Словаччина) та Мілані (Італія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-