До Києва прибула глава Агентства технічної допомоги ФРН - оцінить гуманітарні потреби українців

До Києва прибула глава Агентства технічної допомоги ФРН - оцінить гуманітарні потреби українців

Фото, відео
Укрінформ
Голова німецького Агентства технічної допомоги (THW) Сабіне Лакнер прибула з візитом у Київ, щоб оцінити гуманітарні потреби українців.

Про це повідомляє THW, передає Укрінформ.        

«Ми надаватимемо всебічну допомогу людям в Україні, які її потребують, і зробимо все можливе для підтримки цивільного захисту України та захисту від надзвичайних ситуацій», - сказала голова THW.

У Києві вона обговорює потреби у допомозі з представниками Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, ДСНС.

Зокрема, на зустрічі з головою ДПСУ Сергієм Дейнеко німецька сторона підтвердила готовність до запровадження нових ініціатив та спільних проєктів із підвищення потенціалу прикордонного відомства у технічному та логістичному забезпеченні.

За даними ДПСУ, від початку широкомасштабного вторгнення РФ німецькі партнери передали прикордонникам чималу кількість техніки та спецзасобів, зокрема бульдозери, екскаватори, рефрижератори, позашляховики, генератори, житлові модулі контейнерного типу, польові ліжка, тактичні кухні та інше критично необхідне обладнання.

«Отримана сучасна інженерна техніка, спеціальні транспортні засоби та інше обладнання дали значний поштовх в облаштуванні кордону і продовжують щоденно покращувати стан прикордонної інфраструктури, зокрема як в районі виконання завдань прикордонниками на прифронтових ділянках, так і на кордоні з ЄС та Молдовою», - сказав очільник прикордонного відомства.

Своєю чергою представники ФРН наголосили на важливості вивчення досвіду ДПСУ у протистоянні російській агресії.

Лакнер нагадала, що від початку повномасштабної війни в Україн THW надає допомогу людям у постраждалих районах.

Читайте також: Посол Німеччини: €4 мільйони невідкладної допомоги підуть на «Охматдит» і прифронтові лікарні

«Допомога доставляється саме в регіони, які особливо постраждали від наслідків конфлікту. Транспортні засоби та обладнання необхідні, зокрема, для відновлення інфраструктури та забезпечення життєво необхідного водо-, енерго- та теплопостачання», — підкреслила очільниця THW.

На сьогодні вартість допомоги Україні від THW перевищує 130 мільйонів євро.

У відомстві зауважили, що під час візиту Лакнер обговорюватимуться подальші поставки гуманітарної допомоги Україні. Основна увага буде спрямована на зиму.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра оборони України Олександр Сергій і керівник відділу планування та управління Міноборони ФРН генерал-майор Крістіан Фройдінг обговорили постачання і ремонт озброєння та військової техніки, а також перспективи розвитку ЗCУ..

Фото: ДПСУ, THW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-