В Україні для виробників озброєнь запустили проєкт безкоштовних випробувань «Залізний полігон»

В Україні для виробників озброєнь запустили проєкт безкоштовних випробувань «Залізний полігон»

Укрінформ
В Україні запрацював проєкт «Залізний полігон», в межах якого виробники озброєння та військової техніки (ОВТ) зможуть безоплатно провести тестування зразків ще на стадії проєктування.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, яке розробило проєкт спільно з Міністерством оборони та Генеральним штабом України.

«Залізний полігон» передбачає доступ українських виробників до процесу швидких фахових тестувань та випробувань, а також оцінки виробу військовим науково-дослідним інститутом», - ідеться в повідомленні.

Наголошується, що в межах цього проєкту виробники отримають доступ до майданчиків для тестувань, оснащених необхідним обладнанням для різних типів військового озброєння й техніки.

Також надається широкий спектр додаткових послуг: методологія випробувань, фахова експертиза; супровід під час тестувань/випробувань, консультації/зворотний зв'язок від військових.

Читайте також: Нацгвардійцям передали 23 тонни конфіскованих російських автозапчастин

За словами заступника міністра оборони Івана Гаврилюка, участь у проєкті дозволить виробникам зброї та техніки значно скоротити час на тестування і доведення своїх виробів до стандартів, необхідних для реальних бойових дій.

У міністерстві уточнили, що на полігоні створюються необхідні для тестування зразка ОВТ умови. Профільні підрозділи Генштабу та Мінстратегпрому здійснюють супровід виробника під час випробувань.

У процесі тестування виробник отримує методичні рекомендації та висновок Генштабу, на основі якого може допрацьовувати свою розробку.

Один виробник має право скористатися послугою неодноразово протягом процесу створення виробу.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України від початку широкомасштабного вторгнення РФ кодифікувало та допустило до експлуатації у війську близько 20 зразків бойових броньованих машин, створених за принципом MRAP.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-