Українці у Швейцарії зможуть здати зразки ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

Українці у Швейцарії зможуть здати зразки ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

Укрінформ
Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти до 10 вересня цього року збиратиме зразки ДНК в українців у Швейцарії, чиї родичі зникли безвісти внаслідок війни.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Міністерства внутрішніх справ.

«У взаємодії з Головним слідчим управлінням Національної поліції України та Секретаріатом Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти (ІСМP, International Commission on Missing Persons) планує провести кампанію зі збору референтних (ДНК) зразків у вересні 2024 року у Швейцарії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у МВС, якщо у родині громадянина є особа, що зникла безвісти у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації в Україні, людина може надати свої референтні (ДНК) зразки МКЗБ.

Читайте також: Як рідним зниклих безвісти отримати пенсію у зв’язку з втратою годувальника

«Для запису на відбір ДНК зразків просимо залишити інформацію про особу, яка зникла безвісти, за посиланням або надавши відповідну інформацію за телефоном МКЗБ в Україні +38(068)791-00-00 (доступні також месенджери Telegram, Viber, Whatsapp)», - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти упродовж літа збиратиме зразки ДНК в українців за кордоном у восьми країнах - Молдові, Румунії, Болгарії, Угорщині, Франції, Люксембурзі, Бельгії, Нідерландах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-