Український виш уперше потрапив до найтитулованішого світового рейтингу університетів

Український виш уперше потрапив до найтитулованішого світового рейтингу університетів

Укрінформ
КНУ імені Тараса Шевченка став першим українським університетом, який увійшов до найтитулованішого світового рейтингу академічних організацій – Academic Ranking of World Universities (ARWU) від незалежної агенції Shanghai Ranking Consultancy.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки

Зазначається, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка визнаний одним із тисячі найкращих світових університетів. Він посідає місце у проміжку 901–1000.

У МОН зауважили, що ARWU є найстарішим з глобальних рейтингів, який має стабільну методологію, засновану на шести дослідницьких метриках. Університети класифікуються за кількома показниками академічної чи дослідницької ефективності, включно з випускниками та співробітниками, які отримали Нобелівські премії та медалі Філдса, або високоцитованими дослідниками; роботами, опублікованими в журналах Nature і Science; роботами, індексованими в основних індексах цитування, а також академічною успішністю закладу на душу населення. Заклад з найвищим балом отримує 100 балів, решта – отримують оцінку як відсоток від найвищого балу.

Загалом щороку оцінюється понад 2500 академічних організацій світу, 1000 з яких входять до рейтингу.

Як зазначається, КНУ імені Тараса Шевченка у 2017 році був єдиним українським закладом вищої освіти, що увійшов до Шанхайського предметного рейтингу з математики, посівши місця у проміжку – 401-500.

«Десятиліття копіткої та ретельної праці університетської спільноти трансформувалися в гідний результат, важливий для всієї вищої освіти України! Вдячність нашим захисницям і захисникам за можливість працювати!», – наголосив ректор КНУ Володимир Бугров.

Читайте також: Вступна кампанія-2024: які університети обирають абітурієнти

Також у КНУ імені Тараса Шевченка висловили вдячність випускницям, які своїми здобутками прославляють Alma mater. Це Олександра Матвійчук, випускниця ННІ права, відома правозахисниця, очільниця Центру громадянських свобод (ЦГС), що здобув Нобелівську премію миру-2022, а також Марина Вязовська, випускниця механіко-математичного факультету КНУ, відома українська й швейцарська науковиця-математик, яка в 2022 році стала лауреаткою Філдсівської премії.

Як повідомляв Укрінформ, на базі Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка разом з американськими партнерами планують відкрити школу для підготовки спеціалістів у галузі штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-