У російському полоні наразі перебуває 1917 службовців системи МВС - Клименко

У російському полоні наразі перебуває 1917 службовців системи МВС - Клименко

Укрінформ
У російському полоні наразі перебуває 1917 працівників Міністерства внутрішніх справ України.

Про це під час спільного брифінгу з представниками Міноборони України, СБУ, ГУР, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, ЗСУ і уповноваженим ВР із прав людини заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, поінформувала пресслужба МВС, передає Укрінформ.

«На сьогоднішній день можу сказати, що 1917 військовослужбовців та працівників системи МВС перебувають у полоні. 1368 полонених героїв – це захисники «Азовсталі». Звільнили ми 699 людей – і це теж величезна робота», – зазначив міністр.

Клименко поінформував, що 72% українських героїв знову повертаються у стрій.

«Ми маємо все зробити для того, аби вони соціалізувалися. Для цього ми відкриваємо центри реабілітації. Військові, які за станом здоров’я не можуть продовжувати службу, теж отримують необхідну допомогу – медична та психологічна реабілітація має працювати на них», – сказав очільник МВС.

Він поінформував, що за завданням Президента Володимира Зеленського була проведена спільна міжвідомча робота для того, щоб створити зрозумілий механізм процесу обміну для громадян, і у першу чергу – для військових і родин, які чекають з полону своїх рідних, для побратимів, які зараз проходять службу.

За інформацією МВС, процес відбуватиметься і через осередки соцпрацівників, які будуть працювати у кожній військовій частині Нацгвардії та Державної прикордонної служби України.

Читайте також: Російська влада заблокувала паблік, створений для пошуку зниклих у Суджі

Наприкінці брифінгу Клименко закликав об'єднатися і працювати над єдиною метою – повернути всіх бранців з полону і створити умови для соціалізації та якнайшвидшого повернення їх до звичного життя.

Як повідомлялося, голова СБУ Василь Малюк заявив, що пріоритетним завданням СБУ є повернення українських захисників з полону, тому СБУ і Сили оборони активно працюють над поповненням обмінного фонду за рахунок взяття в полон військовослужбовців РФ на полі бою.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-