В Україні нині не зафіксували випадків мавпячої віспи

В Україні нині не зафіксували випадків мавпячої віспи

Укрінформ
В Україні зараз не фіксуються випадки захворювання на мавпячу віспу.

Про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоровʼя Михайло Росада в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Віспа мавп в Україні поки що фіксувалася (тільки) у 2022 році, зараз випадків не фіксується. Це інфекційне захворювання, воно не характеризується важким перебігом. Проте разом з цим необхідно знати, що проти цього захворювання є вакцина, і у разі погіршення епідситуації буде вжито додаткових заходів. Але мова тільки про групи ризику. У цьому випадку щеплення якщо і буде відбуватися, то тільки за епідпоказниками", - сказав Росада.

Мавпяча віспа - це захворювання, подібне до натуральної віспи, проте має меншу летальність і легші симптоми.

Читайте також: Китай посилює контроль на в’їзді через мавпячу віспу у світі

Як повідомлялося, цього тижня вже вдруге за три роки ВООЗ оголосила епідемію mpox глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

Минулого разу це сталося в липні 2022 року. Тоді захворювання уразило майже 100 000 людей у 116 країнах, померло близько 200 людей.

У 2022 році в Україні фіксувалося до 10 випадків захворювання на віспу мавп.

Читайте також: ВООЗ перейменувала хворобу віспи мавп на «mpox»

У 2023 році управління Європейської комісії з питань готовності та реагування на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоровʼя (HERA) передало Україні 10 000 доз вакцини Jynneos проти віспи мавп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-