Уряд врегулював механізм видачі дозволів на ввезення та вивезення з України канабісу

Уряд врегулював механізм видачі дозволів на ввезення та вивезення з України канабісу

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка змінює порядок ввезення, вивезення та транзит територією України наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів. Зміни запроваджуються в частині перевезень рослин роду коноплі (Cannabis).

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"В постанові йдеться, що дозволи видаються передусім за наявності у суб’єкта господарювання відповідних ліцензій на здійснення діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів або ліцензії на виробництво, гуртову, роздрібну торгівлю лікарськими засобами для препаратів, що містять малу кількість наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів", - йдеться у повідомленні.

Також, як зазначається, у постанові наведений вичерпний перелік усіх документів, які суб’єкт господарювання має подати до Держлікслужби для одержання дозволів на вивезення, транзит та ввезення на територію України рослин медичного канабісу, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

З 1 жовтня 2024 року Держлікслужба і Держмитслужба будуть зобов’язані вносити до державного вебпорталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» інформацію про видані дозволи у день їхньої видачі.

Читайте також: В Україні запрацює електронна система регулювання обігу медичного канабісу

Постанова розроблена в межах підготовки нормативно-правових актів для реалізації Закону України, який врегульовує обіг рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності і вводиться в дію 16 серпня 2014 року. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3528-IX#Text

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня вводиться в дію закон, який врегульовує обіг рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Закон про легалізацію ліків на основі медичного канабісу був ухвалений Верховною Радою у грудні 203 року, набув чинності з 16 лютого 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-