Позбавлення зрадників держнагород буде можливим лише через суд - Стефанчук

Позбавлення зрадників держнагород буде можливим лише через суд - Стефанчук

Укрінформ
Позбавлення державних нагород колаборантів та зрадників буде можливим лише через суд.

Про це в інтерв’ю загальнонаціональному телемарафону «Єдині новини» повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

«Стосовно законопроєкту про позбавлення державних нагород колаборантів та зрадників важливо, що він поданий відповідно до того, що всі ці речі будуть можливим лише у разі судових вироків. Це не буде огульне «шашкомахатєльство». Це буде чітка, прозора процедура», – сказав Стефанчук.

Він відзначив, що той факт, що у нас є велика кількість громадян, які зрадили Україну, виїхали, але водночас залишаються носіями вищих нагород, неодмінно змушує реагувати і Президента, і Верховну Раду.

«Цей законопроєкт виписаний дуже зрозуміло і імплементує основні положення щодо позбавлення державних нагород, починаючи від Героя України, різних заслужених звань. Різні Медведчуки і Табачники досі мають цілу низку нагород в Україні. Я вже мовчу про різних заслужених артистів», – сказав спікер.

Читайте також: На розрив відносин із Росією релігійні організації матимуть дев’ять місяців - Стефанчук

Як повідомлялося, 15 серпня Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував ухвалити закон щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-