В Україні цьогоріч внаслідок бойових дій загинули три працівники гуманітарних організацій

В Україні цьогоріч внаслідок бойових дій загинули три працівники гуманітарних організацій

Укрінформ
Від початку нинішнього року внаслідок бойових дій на території України загинули три працівники гуманітарних неурядових організацій і ще 16 зазнали поранень.

Про це повідомили Укрінформу представники Платформи гуманітарних неурядових організацій в Україні у Всесвітній день гуманітарної допомоги, який відзначається 19 серпня.

"Працівники стикаються з труднощами через триваючі бойові дії та відсутність безпечних умов: ракети періодично влучають в склади з життєво важливою гуманітарною допомогою та транспортні засоби. Лише у 2024 році, згідно з даними INSO (Міжнародна гуманітарна неурядова організація з безпеки. - ред.), ми втратили щонайменше трьох гуманітарних працівників, а шістнадцятеро дістали поранення", - йдеться у пресрелізі.

Сьогодні українські та міжнародні гуманітарні організації, які працюють в Україні, вшановують пам’ять колег - гуманітарних співробітників та волонтерів, які загинули, надаючи життєво необхідну екстрену допомогу цивільним.

Читайте також: На Сумщині внаслідок обстрілів РФ за добу загинув цивільний, ще четверо поранені

"Відзначаючи Всесвітній день гуманітарної допомоги, ми залишаємося непохитними у своєму зобов’язанні допомагати всім людям, які цього потребують, скрізь в Україні. Ми продовжуємо закликати до дотримання міжнародного гуманітарного права, включно з тим, що стосується захисту цивільних осіб, цивільної інфраструктури, гуманітарних співробітників і предметів допомоги, та забезпечення безперешкодного доступу гуманітарних організацій до людей, яким необхідна допомога, по всій країні. Ми продовжуватимемо працювати з міжнародними донорами та українськими органами влади, щоб забезпечити надання гуманітарної допомоги відповідно до міжнародних гуманітарних принципів, а також щоб виробити як негайні, так і довгострокові рішення для подолання катастрофічних наслідків війни, від яких страждають цивільні", - зазначила директор Платформи гуманітарних НУО в Україні Джоанна Гарбалінска.

У Платформі поінформували, що відповідно до Плану гуманітарних потреб і реагування ООН на 2024 рік, близько 15 мільйонів людей, що становить 40% населення України, потребують гуманітарної допомоги. Серед них майже 3 мільйони дітей, 3,4 мільйона людей похилого віку та 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Понад 7 мільйонів людей потребують невідкладної допомоги у сфері продовольчої безпеки та засобів до існування. Об'єктам цивільної і критично важливої інфраструктури, від яких залежить виживання людей, було завдано величезної шкоди - близько 1,4 мільйона будинків пошкоджено або зруйновано, а також пошкоджено або повністю зруйновано 3800 навчальних закладів.

Платформа гуманітарних НУО в Україні є незалежним координаційним органом, до складу якого входять 106 українських та міжнародних НУО-членів, які працюють та надають гуманітарну допомогу в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня голова німецького Агентства технічної допомоги (THW) Сабіне Лакнер прибула з візитом у Київ, щоб оцінити гуманітарні потреби українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-