ВАКС визнав невинуватим директора одного з підприємств «Укроборонпрому» - САП оскаржить вирок

ВАКС визнав невинуватим директора одного з підприємств «Укроборонпрому» - САП оскаржить вирок

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив виправдувальний вирок директору одного з держпідприємств в оборонній сфері - приладобудівного заводу, який входить до складу ДК «Укроборонпром», щодо одержання 2,44 млн грн неправомірної вигоди.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), передає Укрінформ.

"Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури готує апеляційну скаргу на вирок Вищого антикорупційного суду від 19 серпня 2024 року, яким директора одного з приладобудівних підприємств, що входить до Державного концерну «Укроборонпром», визнано невинуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ", - зазначається у повідомленні.

Прокурор САП не погоджується з цим рішенням суду і буде відстоювати свою позицію в суді апеляційної інстанції, поінформували у пресслужбі.

Читайте також: Усунення корупційних ризиків: в Укроборонпромі сказали, як впроваджують рекомендації НАЗК

Як повідомлялося, за версією слідства, директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, здійснив безпідставну оплату ТОВ «Оптимумспецдеталь» на суму понад 4 млн грн за поставку товарів військового призначення, після чого отримав від фактичного керівника «Оптимумспецдеталі» понад 2,44 млн грн неправомірної вигоди.

Справу за обвинуваченням директора державного приладобудівного заводу, який входить до складу ДК «Укроборонпром», в одержанні 2,44 млн грн неправомірної вигоди та недекларуванні нерухомості за кордоном було направлено до ВАКС 23 лютого 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-