Інструктори із Британії провели курс із такмеду для понад 500 українських медиків

Інструктори із Британії провели курс із такмеду для понад 500 українських медиків

Відео
Укрінформ
Інструктори з Великої Британії та країн-партнерів провели інтенсивний п’ятитижневий курс з тактичної медицини для понад 500 українських медиків.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці із посиланням на Міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Українські військовослужбовці й військовослужбовиці проходять навчання під керівництвом інструкторів та інструкторок Сухопутних військ Великої Британії, Королівських Повітряних сил, Сухопутних військ Нідерландів та Пожежно-рятувальної служби Ісландії.

У Генштабі підкреслили: "Курс має на меті навчити єдиним стандартам допомоги військовослужбовців та військовослужбовиць Збройних сил України з різними рівнем підготовки – від абсолютних новачків до досвідчених медиків".

Читайте також: У Міноборони працюють над змінами стандартів тактичної медицини

Під час навчань медики відпрацьовують дії в системі окопів, евакуацію поранених із забудови, масовий огляд поранених з різними травмами, надання допомоги постраждалим із тяжкими пораненнями, спричиненими вибухами та стрілецькою зброєю, допомогу та способи безпечно витягнути постраждалих із цивільних та військових транспортних засобів, евакуацію поранених під вогнем, лікування уламкових поранень, методики сортування поранених. Робота проводиться згідно з різними клінічними і психіатричними сценаріями, для того щоб здобутий досвід допомагав рятувати життя на полі бою.

Повернувшись додому, медики передадуть знання про першу медичну допомогу іншим військовослужбовцям Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, речник Міноборони Великої Британії заявив, що британська зброя може бути використана українськими силами в ході операцій на території Росії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-