Рада підтримала гарантії військовим, які виконують завдання на території РФ

Рада підтримала гарантії військовим, які виконують завдання на території РФ

Законопроєкт
Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до статті 3 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", якими унормовується статус військовослужбовців, які воюють на території Росії.

Про це повідомила співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

Вона уточнила, що законодавчу ініціативу №11483 підтримав 321 народний депутат.

Законом розширюється перелік осіб, на яких поширюється закон про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, у тому числі за рахунок українських громадян, які виконують військовий обов'язок на території держави-агресорки.

Таким чином військові, які беруть участь в операції у Курській області РФ, братимуть участь в інших військових операціях на території Росії, будуть отримувати всі виплати та преференції, які передбачені для передової.

Законом розширюється право на соціальний захист на військовослужбовців та членів їхніх сімей, які проходять службу у ЗСУ, інших військових формуваннях та правоохоронних органів спеціального призначення, у державних органах спецпризначення з правоохоронними функціями, Службі зовнішньої розвідки України, розвідувальному органі Міністерства оборони України, у розвідувальному органі ЦОВВ, що реалізує державну політику у сфері охорони державного кордону, а також у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації, прикордонникам.

Очікується, що ухвалення закону унеможливить звуження гарантій соціального і правового захисту окремої категорії військовослужбовців та членів їх сімей, насамперед тих військовослужбовців, які виконують військовий обов'язок на території держави-агресора під час їх безпосередньої участі у здійсненні та забезпеченні здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку зі збройною агресією проти України.

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт про позбавлення держнагород за підтримку РФ

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-