Бронежилети за завищеною ціною: суд залишив експрацівнику Укренерго заставу в 5 мільйонів

Бронежилети за завищеною ціною: суд залишив експрацівнику Укренерго заставу в 5 мільйонів

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід у вигляді 5 мільйонів гривень застави для експосадовця «Укренерго», який є фігурантом справи про мільйонні збитки на закупівлі бронежилетів.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба АП ВАКС, передає Укрінформ.

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 19 серпня 2024 року розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 03.07.2024 про застосування запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 5 млн грн до колишнього посадовця «Укренерго». За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу захисника, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», - йдеться у повідомленні.

Ця ухвала набрала законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: Збитки на ₴17 мільйонів: викрили п’ятьох посадовців Укрзалізниці

Як повідомлялося, за даними органу досудового розслідування, ексначальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір економічно вигідних пропозицій, зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив придбання бронежилетів у заздалегідь визначеної компанії за завищеною ціною (ч. 2 ст. 364 ККУ).

4 липня 2024 року за рішенням суду працівнику НАК «Укренерго», який, за інформацією слідства, завдав державі мільйонних збитків на закупівлі бронежилетів, було призначено заставу у 5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-