Рада врегулювала діяльність держорганів щодо пошуку зниклих безвісти

Рада врегулювала діяльність держорганів щодо пошуку зниклих безвісти

Укрінформ
Верховна Рада врегулювала діяльність державних органів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Законопроєкт №11093 про внесення змін до статті 11 Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин» у другому читанні ухвалений 295 голосами.

Документ урегульовує діяльність державних органів у частині виконання пошукових робіт, повноважень щодо здійснення репатріації тіл (останків) та здійснення переговорів з гуманітарними місіями, громадськими об’єднаннями та фізичними особами, які провадять діяльність та/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, інших тимчасово окупованих територіях України, з метою розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Закон наділяє Генеральний штаб Збройних сил України повноваженнями щодо створення пошукових груп за погодженням із Координаційним штабом із поводження з військовополоненими, визначення персонального складу пошукових груп та визначення порядку проведення пошукових робіт.

Читайте також: ВР змінила порядок отримання та декларування вогнепальної зброї

Координаційному штабу надається право на організацію та здійснення переговорів із гуманітарними місіями, громадськими об'єднаннями та фізичними особами, які провадять діяльність і/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Криму та Севастополі, інших тимчасово окупованих територіях для розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 червня ухвалила у першому читанні законопроєкт про внесення змін до статті 11 Закону «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-