У справі про корупцію при закупівлі бронежилетів повідомили ще одну підозру

У справі про корупцію при закупівлі бронежилетів повідомили ще одну підозру

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру ще одному учаснику схеми закупівлі бронежилетів за завищеною ціною.

Про це повідомила пресслужба НАБУ, передає Укрінформ.

«НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному учаснику схеми закупівлі під час повномасштабної агресії РФ засобів індивідуального захисту за завищеною ціною», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову. Постачальник же не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції.

«Обов’язками пособника посадовця Укренерго полягали у комунікації з представниками енергетичної компанії, інших відомств. Підозрюваний безпосередньо займався реалізацією засобів індивідуального захисту. У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн», - заявили у бюро.

Дії фігуранта кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 ККУ. Оскільки місцеперебування особи не було встановлено, про підозру правоохоронці йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Читайте також: До суду передали справу про розтрату понад ₴250 мільйонів при закупівлі бронежилетів

Як повідомлялося, у червні НАБУ та САП спільно з СБУ оголосило підозру ексначальнику Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго».

За даними органу досудового розслідування, посадовець відповідав за перевірку постачальників та вибір економічно вигідних пропозицій, зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив придбання бронежилетів у заздалегідь визначеної компанії за завищеною ціною.

4 липня йому призначено заставу у 5 мільйонів гривень.

20 серпня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід у вигляді 5 мільйонів гривень застави для експосадовця Укренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-