Україна за допомогою партнерів веде консультації щодо обміну полоненими з РФ - Лубінець

Україна за допомогою партнерів веде консультації щодо обміну полоненими з РФ - Лубінець

Укрінформ
Україна за допомогою партнерів веде консультації про повернення громадян із російського полону, цей процес триває.

Про це заявив уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець під спільного преспідходу з міністром міжнародного розвитку Канади Ахмедом Хуссеном та головою ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Омбудсмен зазначив, що Україна завжди виступала і продовжує виступати з ініціативами, які можуть повернути наших громадян з російського полону.

«Публічно я заявляв, що після початку військової операції на території Курської області була проявлена ініціатива з російської сторони. Поки це все, що я можу сказати. Коли прийде час і фізично українські громадяни повернуться з російського полону, ви про це точно дізнаєтеся», - сказав Лубінець, відповідаючи на запитання, чи планується обмін військовополоненими з РФ.

Він запевнив, що Україна за допомогою партнерів робить для цього все можливе, питання повернення українців з полону постійно обговорюється під час робочих зустрічей щодо імплементації четвертого пункту Формули миру.

Читайте також: У Курській області ЗСУ поповнюють обмінний фонд полоненими росіянами - генерал Павлюк

Лубінець ухилився від відповіді на уточнююче запитання, чи вдалося досягти домовленості про обмін із російським омбудсменом, пославшись на чутливість процесу.

«Поки станом на зараз я вам кажу про те, що процес триває. Він тривав до цього, триває і після початку Курської операції. Чи є якісь більш активні перемовини? Це не перемовини, це консультації – назвемо це так, за допомогою наших партнерів. Так, вони відбуваються», - сказав омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець 14 серпня провів розмову із російським омбудсменом Тетяною Москальковою з приводу обміну полоненими на тлі наступу ЗСУ в Курській області.

16 серпня в ефірі Радіо Свобода Лубінець заявив, що найближчим часом обміну полоненими у форматі «всіх на всіх» із Росією не відбудеться, попри операцію українських сил у Курській області РФ і поповнення обмінного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-