Канада виділяє $5,7 мільйона на підтримку українських дітей

Канада виділяє $5,7 мільйона на підтримку українських дітей

Укрінформ
Канада виділяє 5,7 млн дол. США на роботу гуманітарних організації з підтримки українських дітей.

Про це заявив міністр міжнародного розвитку Канади Ахмед Хуссен на спільному з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем та головою представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Муніром Мамедзаде брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Я радий сьогодні оголосити, що Канада надає 3,5 млн дол. нового фінансування організації "Міжнародний медичний корпус" Великої Британії. Сьогодні я також радий оголосити про 2 млн дол. для канадської організації "Врятувати дітей". І я оголошую про 200 тис. дол. для Офісу ООН з координації гуманітарних справ. Це фінансування має підтримати гуманітарну роботу, яку ці організації ведуть в Україні», – сказав він.

Хуссен підсумував, що загальна гуманітарна підтримка сягає 5,7 млн дол., та зауважив, що від почату 2022 року Канада вже надала майже 800 млн дол. гуманітарної підтримки та підтримки розвитку.

Міністр додав, що Канада віддана співголовуванню з Україною в міжнародній коаліції з повернення дітей, наданню соціально-психологічної підтримки дітям та їхнім сімʼям разом із 40 країнами.

«Канада вважає, що діти не мають бути пішаками під час конфлікту, і ми вимагаємо, щоб діти повернулися додому до своїх батьків і сімей», – підкреслив Хуссен.

Читайте також: Родини з дітьми, які перебувають до 30 кілометрів від фронту, отримають допомогу від ЮНІСЕФ

Урядовець додав, що з допомогою UNICEF фінансування також піде на «Реформу кращого догляду» уряду України з переходу на нову модель догляду за дітьми, яка ставить сім’ю в центр піклування.

Лубінець зі свого боку подякував за започаткування окремої програми та виділення спеціального бюджету від уряду Канади на підтримку українських дітей.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому розпочала роботу Міжнародна коаліція за повернення українських дітей, у якій співголовують Україна та Канада.

З 24 лютого 2022 року до Росії депортували 19 546 дітей. Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно - коли батько, опікун чи свідок депортації дитини повідомив про неї Національному інформаційному бюро України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-