До кінця року в Україні підготують до 3000 помічників ветеранів - Шмигаль

До кінця року в Україні підготують до 3000 помічників ветеранів - Шмигаль

Укрінформ
Уряд виділив 2,9 млрд грн на підготовку помічників ветеранів. До кінця року планують підготувати до 3000 таких спеціалістів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час VII Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. Єдність".

"Уряд реалізує нову ветеранську політику. Рік тому визначили її контури, зараз втілюємо в життя. Ми дали старт роботі інституту помічника ветерана. Це фахівці, які допомагатимуть воїнам адаптуватися до мирного життя. До кінця року плануємо підготувати близько 3000 таких спеціалістів. На це в бюджеті передбачено 2,9 мільярда гривень, у майбутньому кількість помічників ветерана буде зростати", - сказав він.

Шмигаль зауважив, що також уряд сформував мережу ветеранських просторів. Він пояснив, що в одному пункті ветерани отримуватимуть юридичну, соціальну, інформаційну та інші види підтримки. Водночас в Україні розвивається сервісна інфраструктура для захисників, запроваджуються нові послуги, діджиталізуються ветеранські сервіси, спрощуються процедури і масштабуються "єдині вікна" для ветеранів у ЦНАПах.

"Це все відбувається вже зараз. Наш принцип — зручні і швидкі послуги без бюрократії. У регіонах та громадах створюються структурні підрозділи з питань ветеранської політики, адже в центрі визначаємо рамку, а конкретна її реалізація залежить від того, як працюватиме влада на місцях", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Помічників ветеранів набирають переважно з ветеранів: побратимам порозумітися простіше

Як повідомляв Укрінформ, на оновлений проєкт «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» у державному бюджеті закладеноі ₴3,2 мільярда.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-