НАБУ завершило слідство у справі про спробу підкупу антикорупційних правоохоронців

НАБУ завершило слідство у справі про спробу підкупу антикорупційних правоохоронців

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило слідство у справі про спробу надання прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і детективу НАБУ хабаря у розмірі 200 тисячами доларів.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба антикорупційного бюро, передає Укрінформ.

"НАБУ і САП завершили розслідування у справі стосовно адвоката одного зі столичних адвокатських об’єднань, викритого на пропозиції хабаря у розмірі 200 тис. дол. Кошти пропонувались детективу НАБУ та прокурору САП за ухвалення рішення про передачу справи стосовно підзахисного до іншого органу досудового розслідування", - зазначається у повідомленні.

За даними НАБУ, йдеться про справу щодо заволодіння електроенергією ПрАТ "НЕК Укренерго" та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн. Справу кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Як повідомлялося, адвоката одного зі столичних об’єднань викрили у спробі підкупу працівників САП і НАБУ.

Відповідно до даних Укрінформу, ідеться про співробітника юридичної фірми "Міллер" Олексія Носова, якого звільнили після повідомлення про затримання правоохоронцями.

Читайте також: У Києві затримали адвоката, який допомагав ухилянтам - за «послуги» брав до $50 тисяч

5 червня правоохоронці оголосили підозру столичному адвокату, який пропонував 200 тисяч доларів хабаря прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й детективу Національного антикорупційного бюро.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до столичного адвоката, якого викрили на пропозиції надати 200 тисяч доларів хабаря прокурорам САП та детективам НАБУ, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 12 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-