Укрзалізниця впровадила жестову мову у швидкісних поїздах та вокзалах Києва та Львова

Укрзалізниця впровадила жестову мову у швидкісних поїздах та вокзалах Києва та Львова

Укрінформ
У швидкісних поїздах та на екранах київського і львівського вокзалів з'явились оповіщення жестовою мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АТ “Укрзалізниця”.

“Це важливий крок для забезпечення доступу до інформації для людей з порушеннями слуху. Переклад на українську жестову мову здійснювали професійні перекладачі Громадського руху "Соціальна єдність”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тепер з повідомлень можна дізнатись про початок повітряної тривоги, розташування вбиралень, дитячих зон, допоміжні сервіси на вокзалах і в поїздах та іншу важливу інформацію.

Крім того, завдяки співпраці з ГО «Соціальна єдність» працівники інфозон на вокзалах Києва, Львова, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Івано-Франківська та Чернівців тепер використовують планшети зі спеціалізованим застосунком.

Читайте також: Укрзалізниця скоротила витрати на утримання залізничної інфраструктури на 12%

Застосунок забезпечує цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови для пасажирів з порушеннями слуху.

Завдяки програмі працівники залізниці можуть швидко викликати перекладача жестової мови. Спілкування відбувається через відеозв'язок: працівник говорить, а перекладач транслює це жестовою мовою; коли пасажир говорить жестами, перекладач озвучує це голосом.

В Укрзалізниці нагадали, що за два роки глобальної стратегії реалізовано понад 100 проєктів, що включають модернізацію вокзалів, оновлення рухомого складу, запровадження нових послуг для людей з інвалідністю та можливість онлайн-замовлення інклюзивних вагонів.

Як повідомляв Укрінформ, АТ “Укрзалізниця” 8 серпня відправила в перший рейс дитячий вагон, який курсує в складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-