Зеленський у День Державного прапора: У синьо-жовтих кольорах - досвід українського народу та шлях України

Зеленський у День Державного прапора: У синьо-жовтих кольорах - досвід українського народу та шлях України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що українці об’єднані державним прапором і його кольорами багатьма поколіннями українців, які боролись заради України.

Про це він сказав у виступі на урочистостях з нагоди Дня Державного прапора України, передає Укрінформ. 

«Сьогодні ми, як і завжди напередодні нашого Дня незалежності України, вшановуємо українські національні кольори - наш прапор, який веде український народ крізь історію протягом століть. Ми об’єднані цими кольорами, ми об’єднані цим стягом із багатьма поколіннями українців, які бились заради України, які звільняли від загарбників нашу землю, які мріяли про незалежну Україну і які творили нашу національну державність», - сказав Зеленський. 

Він підкреслив, що «в наших синьо-жовтих кольорах - увесь досвід українського народу, пам’ять українців та шлях України, шлях, який ніколи не був легким, але який зробив наших людей такими - такими сміливими, якими люди козацького роду були і будуть завжди, такими сильними, які надихають увесь світ, повертаючи не лише для себе, але для людей інших народів упевненість, що в нашому світі все ж таки є місце для справедливості».

Президент Володимир Зеленський узяв участь в урочистій церемонії підняття українського стяга / Фото: Офіс Президента

Читайте також: До Дня прапора в Укрінформі вивісили українські стяги, підписані захисниками на Курщині

«Бо ми зараз у цій війні в першу чергу відвойовуємо для України, для українців саме право на справедливість, на своє, на свою свободу, на свою національну гідність, на свою безпеку, на свою власну державу, і на те, що злочинці, які прийшли зруйнувати Україну, і які принесли руїни саме в наш дім, точно матимуть руїни у себе вдома», - підкреслив Президент.

Участь у піднятті державного прапора узяли також Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр оборони Рустем Умєров, голова ГУР Кирило Буданов, керівник ОП Андрій Єрмак, представники силових відомств та урядовці. 

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-