До кінця року планується оснастити сонячними панелями 300 лікарень - Ляшко

До кінця року планується оснастити сонячними панелями 300 лікарень - Ляшко

Укрінформ
В Україні понад 90 закладів охорони здоров'я оснащені сонячними панелями, до кінця року уряд планує забезпечити альтернативними джерелами енергії до 300 медзакладів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, пряму трансляцію якої вів народний депутат Олексій Гончаренко, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вже понад 90 закладів повністю забезпечені сонячними панелями з енергонакопичувальними батареями, що дозволяє їм працювати в автономному режимі. У наших планах (оснащення - ред.) як мінімум 300 завершити до кінця цього року. Це в межах роботи з донорами та благодійниками, у межах проєкту HEAL зі Світовим банком, проєкту з Міненергетики «Промінь надії» - встановлення панелей на закладах охорони здоров'я, які дозволяють або повністю забезпечити заклади, якщо ми говоримо про амбулаторії сімейного типу, або частину відділень, зокрема реанімаційні, де споживання найбільше», - сказав очільник МОЗ.

Ляшко наголосив, що пріоритетом уряду є забезпечення кожної адміністративної будівлі та кожного закладу охорони здоров'я альтернативними джерелами енергопостачання.

Читайте також: У Луцьку вперше в Україні встановили сонячні електростанції на водоочисних спорудах

Як повідомляв Укрінформ, уряд ухвалив рішення про встановлення сонячних панелей, установок для зберігання електроенергії на дахах адміністративних будівель. У липні в Україну надійшли шість тисяч сонячних панелей для встановлення у лікарнях п'яти областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-