Президент підписав закони про підтримку військових

Президент підписав закони про підтримку військових

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закони про підтримку військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Під час урочистостей у Києві з нагоди Дня Незалежності України Зеленський заявив, що напередодні підписав ухвалені Верховною Радою закони з оборонного пакета. Зокрема це закон, який гарантує повне забезпечення українським воїнам, які діють на території держави-агресора, а також закон, який передбачає для воїнів-легіонерів українське громадянство.

"Кожен, хто відчуває життя й незалежність так само, як і українці, хто бʼється разом з українцями, заслуговує бути серед громадян України", - зазначив Зеленський.

Президент також підписав закон щодо духовної незалежності України.

"Це закон, який убезпечує українське православʼя від московської залежності та гарантовано захищає гідність святинь нашого, українського, народу", – підкреслив він.

Читайте також: Зеленський підписав закон про ратифікацію Римського статуту

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Верховна Рада внесла зміни до статті 3 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", якими унормовується статус військовослужбовців, які воюють на території Росії.

Того ж дня парламент ухвалив закон щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-