Коордштаб: Усі 115 визволених з російського полону 24 серпня українців є строковиками

Коордштаб: Усі 115 визволених з російського полону 24 серпня українців є строковиками

Відео
Укрінформ
Усі 115 українців, врятованих з російського полону під час 55-го обміну 24 серпня, є військовослужбовцями-строковиками.

Про це у Телеграмі повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, передає Укрінформ.

У суботу, 24 серпня, завдяки наполегливій роботі Координаційного штабу за дорученням Президента України Володимира Зеленського з російського полону повернули ще 115 українців.

Усі вони – це військовослужбовці-строковики, зокрема ті, які потрапили у полон ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році.

Серед інших вдалося визволити дев'ятьох незаконно засуджених оборонців. Звільнено з полону військових моряків і трьох прикордонників, а також 82 оборонців Маріуполя (з них пів сотні боронили "Азовсталь").

Усі врятовані цього разу – солдати, сержанти та матроси, підкреслили у Коордштабі.

Також додому повертаються шестеро нацгвардійців із гарнізону охорони Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку, Херсонську та Луганську області.

"Українські воїни, яких сьогодні вдалося звільнити з неволі ворога, також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу на Київщині, а на Херсонщині – за пропускний пункт "Чонгар" на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом", - ідеться в повідомленні.

Чимало визволених українських військовослужбовців мають проблеми зі здоров'ям внаслідок поранень, а також через недотримання Росією норм міжнародного гуманітарного права у полоні.

Усі вони пройдуть медичний огляд, необхідне лікування, отримають психологічну допомогу, реінтегруються в наше суспільство та дістануть належні виплати.

"Ми висловлюємо вдячність Об'єднаним Арабським Еміратам за посередництво і допомогу в організації обмінів", - наголосили у Координаційному штабі.

Читайте також: Женевські конвенції потребують модернізації для кращого захисту прав військовополонених - Юрчишин

Як повідомляв Укрінформ, голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко заявив, що захоплені в полон російські військові в Курській області РФ, зокрема офіцери ФСБ, ГРУ, кадирівці, строковики стануть цінним обмінним фондом для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-