Папа Римський прокоментував заборону в Україні релігійних установ, пов’язаних з РФ

Папа Римський прокоментував заборону в Україні релігійних установ, пов’язаних з РФ

Укрінформ
Папа Римський Франциск прокоментував новий закон України про діяльність релігійних організацій, що керуються з РФ.

Він заявив, що жодну християнську церкву не можна забороняти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

У своїй промові Папа Франциск висловив занепокоєння стосовно рішення України заборонити православну церкву, пов'язану з російським Московським патріархатом.

«Я продовжую зі скорботою стежити за бойовими діями в Україні та РФ, та, думаючи про закони, ухвалені останнім часом в Україні, я хвилююся за свободу тих, хто молиться, тому що той, хто по-справжньому молиться, завжди молиться за усіх», — йдеться у заяві Папи.

За його переконанням, людина не чинить зла, якщо молиться. Франциск закликав дозволяти тим, хто хоче молитися, робити це «в тій церкві, яку вони вважають своєю».

«Будь ласка, нехай жодна християнська церква не буде скасована прямо чи опосередковано: церкви не можна чіпати», — зазначив Папа Франциск.

Читайте також: Президент підписав закон про заборону діяльності російської церкви

Як повідомляв Укрінформ, уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні цей законопроєкт.

Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій 17 серпня заявила, що підтримує законодавчу ініціативу щодо заборони в Україні діяльності релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою.

20 серпня Верховна Рада ухвалила Закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією на території України. Законодавча ініціатива №8371 була ухвалена 265 голосами народних депутатів.

Фото: Vatican News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-