Як залишатися на зв'язку під час відключень електрики - поради Мінцифри

Як залишатися на зв'язку під час відключень електрики - поради Мінцифри

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України нагадало, як громадянам не втратити зв’язок та інтернет під час знеструмлень.

Відповідні поради відомство оприлюднило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Один із кроків – завантажити мапу «пунктів незламності» в застосунку «Дія». Завдяки цьому вийде завжди знаходити найближчі місця, де можна зарядити телефон, підключитися до інтернету або зателефонувати рідним. Мапа доступна на головному екрані застосунку.

Також можна під'єднатися до інтернет-провайдерів, що використовують технологію xPON. Це дозволить мати інтернет до 72 години під час блекаутів. Перевірити, чи пропонує той чи інший провайдер відповідну послугу, можна на інтерактивній мапі від Мінцифри та ЛУН.

За наявності xPON необхідно буде придбати повербанк та підключити його до роутера й абонентського термінала ONU.

Третій варіант – скористатися національним роумінгом. Для цього необхідно спочатку вимкнути автовибір мережі. Інструкція для Android: налаштування – мобільна мережа (чи підключення) – оператор. Для iOS: параметри – стільникові дані – вибір мережі.

Далі необхідно знайти та вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL.

Якщо підключитися не вдалося, слід спробувати ще раз або вибрати іншу мережу. Завершальний крок –перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS.

Читайте також: Київська ГЕС не зазнала суттєвих пошкоджень - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня російські загарбники завдали по Україні одного з наймасштабніших повітряних ударів, випустивши понад 200 ракет і дронів-камікадзе. Є пошкодження об’єктів критичної інфраструктури, житлових будинків.

Зокрема, у Київській області внаслідок атаки РФ пошкоджень зазнали два енергетичні об’єкти.

У зв'язку із ситуацією, що склалася через ворожу атаку, по всій Україні ввели екстрені відключення світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-