Цьогоріч викриті 84 злочинні групи, які допомагали нелегально перетинати кордон - генпрокурор

Цьогоріч викриті 84 злочинні групи, які допомагали нелегально перетинати кордон - генпрокурор

Укрінформ
Правоохоронці у нинішньому році викрили 84 організовані злочинні групи, які допомагали незаконно перетинати кордон.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін під час форуму «Україна 2024. Незалежність», передає кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо наразі понад 4 тисячі проваджень щодо нелегального перетину кордону. Лише цьогоріч ми викрили 84 ОЗГ загальною чисельністю понад 270 осіб, які допомагають у незаконному перетині кордону. Це велика проблема, і її потрібно вирішувати. На жаль, ми не можемо всіх зловити, хоч і будемо домагатися цього", - сказав Костін.

На його переконання, першочерговим завданням зараз є "фізичне і технічне запобігання" таким випадкам, тобто перекриття кордонів. У контексті незаконного виїзду за кордон народного депутата Артема Дмитрука генпрокурор заявив, що проблема більш комплексна, це – питання системного захисту кордонів України у межах між контрольно-пропускними пунктами, і воно потребує "певного підходу і зусиль".

Читайте також: Ратифікація Римського статуту сприятиме створенню трибуналу - депутатка

"Ми маємо перекрити кордон, бо будь-яка людина, яка, наприклад, у статусі підозрюваного, може втекти. Якщо людина вирішила втекти і буде шукати шляхи (для цього - ред.), якщо ці шляхи існують, то ними вона скористається", - вважає Костін.

Він також висловив думку, що уряд має вивчити це питання.

Як повідомлялося, за інформацією ЗМІ, народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав за кордон 24 серпня.

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження на підставі інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом.

В Офісі генерального прокурора 25 серпня заявили, що народному депутату повідомили про підозру у нападах на правоохоронця та військового. За інформацією ЗМІ, йдеться про Дмитрука.

У Державній прикордонній службі заявили про проведення перевірки та співпраці з ДБР щодо інформації про незаконний перетин кордону Дмитруком.

26 серпня у Державному бюро розслідування підтвердили, що Дмитрук нелегально перетнув кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-