В Офісі генпрокурора планують створити кадровий резерв на низку посад

В Офісі генпрокурора планують створити кадровий резерв на низку посад

Укрінформ
В Офісі генерального прокурора буде сформовано кадровий резерв на низку посад, зокрема обласних прокурорів і їхніх заступників, керівників окружних прокуратур.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін під час форуму «Україна 2024. Незалежність», передає кореспондент Укрінформу.

«Я раніше запропонував... створення постійно діючої кадрової комісії у ОГП, яка буде на постійній основі формувати кадровий резерв на (посади) прокурорів областей, заступників прокурорів областей і керівників окружних прокуратур. Це пілотний проєкт», - сказав Костін.

За його словами, ідея полягає у тому, що має бути конкурс не на конкретну посаду, оскільки іноді відповідного спеціаліста потрібно призначити дуже швидко, а на певну категорію.

«Тобто щоб я і Рада прокурорів мали вибір із уже перевірених з погляду доброчесності осіб і, що дуже важливо, з погляду компетентності. Бо хороший прокурор не завжди може бути суперкерівником обласної чи окружної прокуратури», - зазначив очільник ОГП.

За його словами, Офіс генпрокурора запрошуватиме представників партнерських проєктів надати кандидатів.

«І будемо після цього досліджувати, яким чином цей пілот, можливо, поширювати і на інші щаблі», - додав Костін.

Він поінформував, що цьогоріч було викрито 8 прокурорів у корупційних злочинах і зловживаннях, а за період його каденції таких випадків було 26. «Тобто, це – постійний процес самоочищення», - зауважив генпрокурор.

За його словами, буде розбудована система превенції, щоб прокурори могли порадитися із спеціально підготовленими представниками Генінспекції ОГП, як поводитися у професійному та приватному житті.

Читайте також: Костін каже, що обурений ситуацією із незаконним перетином кордону Дмитруком

«Бо деякі прокурори вважають, що вони або їхні родичі не порушують закон, вдаючись до певних дій цивільно-правового характеру. Але це може викликати обурення суспільства і викликає, серед іншого, удар по репутації системи. І цю репутацію дуже складно напрацьовувати», - наголосив генпрокурор, відзначивши важливість побудови прокуратури європейського зразка.

Як повідомлялося, у травні 2023 року Президент Володимир Зеленський схвалив комплексний стратегічний план реформування правоохоронних органів та прокуратури України. Документ розраховано до 2027 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-