Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала СБУ Андрія Наумова

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала СБУ Андрія Наумова

Укрінформ
За запитом Державного бюро розслідувань Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба бюро.

«За запитом Державного бюро розслідувань Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України.

26 серпня 2024 року червоне оповіщення опубліковане в обліках Генерального секретаріату Інтерполу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ДБР підозрює колишнього посадовця у шахрайському заволодінні понад 3,2 млн грн під час перебування на посаді керівника державного підприємства протягом 2019-2021 рр.

Ексгенерала СБУ затримали 7 червня 2022 року під час спроби потрапити із Сербії до Північної Македонії у транспортному засобі, у якому було 592 000 євро, 120 000 доларів та два дорогоцінні камені.

Розслідування триває.

У ДБР не розголошують ім'я генерала, але на опублікованому фото зображений ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов.

Читайте також: Cуд у Сербії повернув на новий розгляд справу ексгенерала СБУ Наумова

Нагадаємо, у червні поточного року ДБР повідомило про підозру Наумову. Йому інкримінують організацію підроблення офіційних документів для уникнення кримінальної відповідальності в Республіці Сербія.

7 червня 2022 року колишній високопосадовець намагався виїхати з території Республіки Сербія до Північної Македонії через прикордонний пункт Прешево, приховавши від митного контролю майно та гроші.

У нього було виявлено: 592 тис. 990 євро, 120 тис. 102 долари, два смарагди.

Чоловік пересувався на легковому автомобілі BMW X6 PMV, який формально належить його дружині.

Слідство вважає, що все це майно та кошти були отримані фігурантом злочинним шляхом під час перебування на посадах директора Державного підприємства «Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження Чорнобиль» та у Службі безпеки України.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-