Підрозділи МВС отримали від партнерів понад 1000 жіночих бронежилетів

Підрозділи МВС отримали від партнерів понад 1000 жіночих бронежилетів

Фото, відео
Укрінформ
Глобальний фонд реформування сектору безпеки передав для потреб органів системи Міністерства внутрішніх справ України 1170 жіночих бронежилетів з балістичними пластинами.

Як передає Укрінформ, про це повідомило МВС.

Розроблені ці захисні засоби з урахуванням анатомії жіночого тіла. Складаються із жорсткої бронеплити у поєднанні з балістичним матеріалом, який забезпечує максимальний рівень захисту.

Зазначається, що вже найближчим часом ці бронежилети отримають підрозділи Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії та Національної поліції.

Церемонія передачі засобів захисту відбулася за участю заступниці міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко, представників самого фонду та посольства Німеччини.

Павліченко зауважила, що підрозділи системи МВС вперше отримують бронежилети, адаптовані під жінок.

«Я хочу подякувати Глобальному фонду реформування сектору безпеки, уряду та посольству Німеччини в Україні та всьому німецькому народу за ту підтримку і допомогу, яку ми маємо від вас», – зазначила посадовиця.

Читайте також: Київ отримав з Бельгії три тисячі бронежилетів для екстрених і комунальних служб

За її словами, ці бронежилети суттєво покращать службу для жінок, адже «розроблені саме під жіночу будову тіла». Використовувати їх будуть «підрозділи, які виконують свої функції саме на передовій».

Радниця з політичних питань посольства Німеччини Ліза Гайке зі свого боку заявила, що передача жіночих бронежилетів є початком важливого та нового напряму співпраці з МВС, а також ще одним свідченням зобов’язання допомагати Україні.

«Надаючи їх ми визнаємо величезний внесок жінок у нашу загальну безпеку. Ми розуміємо, що жінки беруть на себе все більше відповідальності в безпекових питаннях», – додала Гайке.

Заступник голови Нацполіції Геннадій Федорюк поінформував, що майже 25% особового складу відомства на сьогодні становлять жінки. На рівні з чоловіками вони виконують усі необхідні завдання, серед яких – і виконання службових обов’язків на передовій, евакуація цивільного населення та доставлення гуманітарної допомоги.

Підрозділи МВС отримали від міжнародних партнерів понад тисячу жіночих бронежилетів / Фото: МВС

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримала новий пакет допомоги від Литви, а саме: навантажувачі, системи протидії безпілотникам, розкладні ліжка та іншу життєво важливу військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-