Переселенцям дозволили брати у тимчасові поселення домашніх тварин

Переселенцям дозволили брати у тимчасові поселення домашніх тварин

Укрінформ
Для розміщення домашніх тварин у місцях тимчасового поселення разом із евакуйованими необхідно подати письмову заяву керівнику МТП з інформацією про улюбленця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», є можливість поселення в МТП осіб разом із їхніми домашніми тваринами. Для цього потрібно отримати попереднє погодження від керівника закладу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що можливість розміщення тварин залежить від умов і ресурсів конкретного МТП. Для цього переселенці мають подати письмову заяву, де вказати інформацію про домашню тварину. Після чого керівник МТП має ухвалити рішення про можливість проживання з домашніми тваринами, зважаючи на здатність закладу забезпечити належні умови проживання та дотримання санітарних норм.

У Мінреінтеграції рекомендують заздалегідь з'ясувати можливість проживання з тваринами в конкретному МТП.

Читайте також: В Україні з’являться електронні ветпаспорти - що треба знати власникам домашніх тварин

«Вчасна подача заяви та попереднє погодження допоможуть уникнути непорозумінь і забезпечити спокійний переїзд для вас разом із вашою домашньою твариною», - зауважили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пропонує дозволити громадам використовувати приміщення оптимізованих дитсадків та шкіл як житло для внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-