Глава АМКУ вніс заставу в ₴30 мільйонів

Глава АМКУ вніс заставу в ₴30 мільйонів

Укрінформ
Голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко вніс заставу у розмірі 30 млн грн, яку йому напередодні визначив Вищий антикорупційний суд у якості запобіжного заходу.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретарка ВАКС Олеся Чемерис.

«Учора за голову Антимонопольного комітету внесли заставу у розмірі 30 млн грн», - сказала вона.

Нагадаємо, 28 серпня слідчий суддя ВАКС обрав голові АМКУ Павлу Кириленку запобіжний захід у вигляді застави розміром 30,280 млн грн.

Суд відмовив у задоволенні клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, про тримання під вартою. У прокуратурі повідомили, що оскаржать це рішення.

14 серпня 2024 року детективи НАБУ повідомили про підозру голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку в незаконному збагаченні на ₴56,2 мільйона та декларуванні недостовірної інформації. Йому інкримінують порушення ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 ККУ.

Досудове розслідування встановило, що у 2020–2023 роках посадовець, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомого майна та люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

Читайте також: САП порушила справу за фактом оприлюднення інформації про майно родини керівника АМКУ

За інформацією слідства, загальна вартість активів становила ₴61,7 мільйона, і при цьому законні доходи чиновника та членів його родини не дозволяли здійснити таких покупок.

Правоохоронці встановили, що у подальшому з метою приховання факту незаконного збагачення фігурант не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування «Радіо Свобода».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-