Коломойський залишиться під вартою

Коломойський залишиться під вартою

Укрінформ
Бізнесмен Ігор Коломойський залишатиметься під вартою, оскільки не буде вносити заставу розміром 1,877 млрд грн, яку йому призначив суд як альтернативу тримання під вартою. При цьому в іншій справі відносно нього діє запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на «Суспільне».

Як зазначається, прокурор Сергій Демінчук у Шевченківському райсуді столиці пояснив, що Коломойському змінили запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі, який просив старший детектив Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України. Ідеться про суму 1 877 360 000 грн.

Термін дії запобіжного заходу спливає 2 вересня 2024 року, адвокат бізнесмена просив після цього випустити Коломойського.

"Однак, наскільки мені відомо, є інша ухвала слідчого судді Печерського районного суду, за якою Ігорю Валерійовичу продовжено строк дії тримання його під вартою в межах іншого кримінального провадження. Тому він надалі буде триматися під вартою", — сказав Демінчук.

Досудове розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу України в одній зі справ Коломойського завершено.

Читайте також: Коломойський не зміг через суд розірвати договори поруки за кредитами з Нацбанком

Адвокат В'ячеслав Криглевич зазначив, що за вимогами Кримінально-процесуального кодексу Коломойського мали звільнити з-під варти, проте Шевченківський суд не може звільнити його, бо є інше провадження. За ним Коломойського утримуватимуть щонайменше до 25 жовтня.

"В будь-якому випадку ми не погоджуємося з будь-якими рішеннями, які ухвалені проти нашого клієнта. Ми все одно їх будемо оскаржувати і добиватися, щоб наш підзахисний був повністю виправданий за всіма справами, які йому інкримінують", — зауважив захисник Коломойського.

Як повідомлялося, 2 вересня 2023 року Коломойський отримав підозру в шахрайстві за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки.

СБУ встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень шляхом їх виведення за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних фінустанов.

Згодом йому обрали запобіжний захід у справі про шахрайство у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у понад 509 мільйонів гривень.

7 вересня Коломойський отримав підозру в заволодінні 9,2 мільярда гривень "ПриватБанку". НАБУ та САП вжили заходів щодо арешту його активів.

Правоохоронці 15 вересня оголосили бізнесмену нову підозру за трьома статтями у справі про заволодіння 5,8 мільярда гривень.

Наступного дня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід Коломойському, змінивши розмір застави на 3 мільярди 891 мільйон гривень.

21 грудня 2023 року бізнесмену зменшили розмір застави з 3 мільярдів 891 мільйона гривень до 2 мільярдів 650 мільйонів гривень.

22 січня 2024-го Шевченківський районний суд Києва залишив бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою до 2 березня із заставою у розмірі 2,65 мільярда гривень.

28 лютого Шевченківський райсуд Києва до 25 квітня продовжив тримання Коломойського під вартою та зменшив розмір застави — до 2,4 мільярда гривень.

8 травня Ігорю Коломойському було повідомлено про підозру в організації замовного вбивства у 2003 році. За даними слідства, Коломойський, діючи з мотивів особистої помсти, "замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства". Події відбувалися у Феодосії (Крим).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-