БЕБ завершило розслідування щодо ухилення від сплати податків компанією-експортером сої

БЕБ завершило розслідування щодо ухилення від сплати податків компанією-експортером сої

Укрінформ
Бюро економічної безпеки в Одеській області завершило досудове розслідування щодо умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах компанією-експортером сої. Матеріали справи направлено до суду.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Встановлено, що службові особи підприємства умисно не відобразили в податковій звітності, а саме декларації з податку на прибуток підприємства, операції з отримання сої. Сільськогосподарську продукцію підприємство планувало експортувати до Сейшельських островів", - йдеться у повідомленні.

У результаті таких дій компанія ухилилась від сплати майже 19 млн грн податків. Під час слідства детективи повідомили одній з її посадових осіб про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) в особливо великих розмірах.

Читайте також: БЕБ відшкодувало до бюджету понад ₴20 мільйонів несплачених експортером зерна податків

У пресслужбі зазначають, що наразі до Державного бюджету забезпечено надходження майже 19 млн грн. Справу скеровано до суду.

Як повідомлялось, нещодавно БЕБ в Одеській області направило до суду матеріали щодо ухилення від сплати податків компанією, яка спеціалізується на експорті соєвих бобів. У результаті неправомірних дій підприємство ухилилось від сплати 12,6 млн грн податків.

Фото: Бюро економічної безпеки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-