З початку року в Україні зафіксували 54 випадки африканської чуми свиней

З початку року в Україні зафіксували 54 випадки африканської чуми свиней

Укрінформ
За вісім місяців 2024 року в Україні зареєстровано 54 випадки АЧС, що на 15% перевищує показники за весь минулий рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані Держпродспоживслужби.

“Епізоотична ситуація щодо АЧС залишається напруженою: за вісім місяців 2024 року в Україні зареєстровано 54 випадки АЧС, що на 15% перевищує показники за весь 2023 рік.”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі важливо розробити галузевий стандарт щодо біобезпеки і план реагування у випадку підтвердження захворювання, яке ще не реєстрували на території України.

У рамках проєкту «Збереження здоров’я тварин в Україні» представники вітчизняного свинарства, компетентного органу та міжнародні партнери працюють над впровадженням кращих практик біобезпеки щодо недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Читайте також: У двох районах Полтавщини виявили африканську чуму свиней

Зокрема, ведеться робота над розробкою плану реагування на хвороби, які ще не реєструвалися на території України, що дозволить посилити контроль за епізоотичною ситуацією в Україні. Для бізнесу передбачено розширений комплекс ветеринарних досліджень, підтримку у покращенні біобезпеки і ветеринарний супровід підприємств.

Як повідомлялось, у мисливських угіддях на півночі Житомирщини серед диких свиней виявили захворювання на африканську чуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-