Голова ДСНС представив нового ректора Національного університету цивільного захисту України

Голова ДСНС представив нового ректора Національного університету цивільного захисту України

Фото
Укрінформ
Голова ДСНС Андрій Даник представив нового ректора Національного університету цивільного захисту України Ігоря Толока, який брав участь в обороні Київщини та виконував бойові завдання в Запорізькій та Дніпропетровській області.

Про представлення керівника в коментарі Укрінформу повідомив начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та комунікації з громадськістю Черкаського інституту пожежної безпеки Микола Шарий.

«Сьогодні голова ДСНС України Андрій Даник представив колективам Національного університету цивільного захисту України та Черкаського інституту пожежної безпеки нового ректора - Толока Ігоря Вікторовича», - сказав Шарий.

Ігор Толок народився 22 березня 1972 року в м. Біла Церква Київської області. У 1994 р. з відзнакою закінчив Київське вище танкове інженерне училище. Також здобув вищу освіту за двома спеціальностями: «Організація технічного забезпечення військ (сил)» з кваліфікацією офіцера військового управління оперативно-тактичного рівня (Військовий інститут керівного інженерного складу Національної академії оборони України, 2001 р.) та за спеціальністю «Управління діями з’єднань та об’єднань Збройних сил України», кваліфікація професіонала державного військового управління у сфері оборони, офіцера військового управління оперативно-стратегічного рівня (Національний університет оборони України, 2011 р.).

В минулому був начальником Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України.

Сам генерал-майор Ігор Толок з перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації безпосередньо брав участь в організації оборони Київщини. 15 березня 2022 року призначений на посаду керівника сектору оборони №10 Угруповання сил і засобів оборони міста Київ (місто Біла Церква, Білоцерківський район).

Читайте також: На виборах ректора КПІ переміг Анатолій Мельниченко

Під керівництвом Толока в безпосередній співпраці з місцевою владою Білоцерківщина отримала глибоко ешелоновану, комплексну систему оборони регіону в умовах зовнішньої агресії, саме це дозволило місту зберегти високу соціальну стабільність та стати прихистком для тисяч внутрішньо переміщених осіб.

З січня 2023 по липень 2024 виконував бойові завдання в ході проведення операції з відсічі збройної агресії Збройних сил Російської Федерації на території Запорізької та Дніпропетровської областей.

На посаді командира тактичної групи “Січ”, під його керівництвом створена та укріплена оборона міста Запоріжжя, Криворізького та Нікопольського районів Дніпропетровської області. Впроваджена та ведеться успішна робота по забезпеченню та застосуванню підпорядкованими підрозділами засобів радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами типу FPV. Ефективно проводиться і контрбатарейна боротьба групою вогневого ураження разом з групою безпілотних систем тактичної групи “Січ”, що не дало можливості противнику ефективно застосовувати артилерію на Нікопольському напрямку.

Фото надані пресслужбою Черкаського інституту пожежної безпеки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-