Начальника управління ДМС підозрюють у перешкоджанні журналістській діяльності

Начальника управління ДМС підозрюють у перешкоджанні журналістській діяльності

Укрінформ
Начальник одного з управлінь Державної міграційної служби отримав підозру за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що в липні журналісти одного з інформаційних агентств у межах своїх професійних обов’язків прибули до готельно-розважального комплексу в Івано-Франківській області з метою отримати від посадовця коментар щодо статків членів його родини.

Медійники представилися та, тримаючи в руках мікрофон із написом назви агентства й відеокамеру, почали здійснювати відеозйомку.

Посадовець не надав відповіді на питання журналістів й умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її.

Читайте також: Обшуки в редакції «Думської» не пов'язані з журналістською діяльністю - СБУ

Фігуранту інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 (незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень чи будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Ярослав Юрчишин підкреслив, що журналісти-розслідувачі не є викривачами корупції, вони мають статус журналістів, і їх закон захищає достатньо ефективно.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-