В Україні 2 вересня запрацювали чотири безпекові ліцеї МВС із п'яти

В Україні 2 вересня запрацювали чотири безпекові ліцеї МВС із п'яти

Фото
Укрінформ
В Україні з 2 вересня запрацювали чотири безпекові ліцеї Міністерства внутрішніх справ – у Києві, Дніпрі, Вінниці та Івано-Франківську. У Криворізькому безпековому ліцеї МВС наразі відбувається ремонт.

Про це у Телеграмі поінформував глава МВС Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«У 4 ліцеях безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС сьогодні розпочався навчальний рік (у ліцеях, які розташовані у Києві, Дніпрі, Вінниці та Івано-Франківську – ред.). Скоро прийме дітей у Кривому Розі 5-тий ліцей МВС. Там триває ремонт, а 50 криворізьких ліцеїстів до завершення робіт навчатимуться у Дніпровському ліцеї», – зазначив він.

За словами міністра, першочергово у цих ліцеях навчатимуться діти загиблих, поранених, зниклих безвісти, полонених військовослужбовців та співробітників системи МВС. Клименко заявив, що чверть з усіх ліцеїстів – з родин військовослужбовців ЗСУ.

Зокрема, як повідомила у Фейсбуці перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна, один із таких ліцеїв розпочав свою роботу на Вінниччині: 75 ліцеїстів та ліцеїсток сьогодні отримали свої шеврони під час почесної церемонії посвяти.

За її словами, у ліцеї навчатимуть майбутніх правоохоронців, рятувальників та військовослужбовців. Там навчатимуться діти загиблих, поранених або зниклих безвісти працівників та військовослужбовців органів системи МВС й Сил безпеки та оборони України, а також діти учасників бойових дій.

Читайте також: Попри війну та всі виклики в Україні розпочинається новий навчальний рік - Зеленський

Для покращення матеріально-технічного забезпечення ліцею обласного бюджету виділено субвенцію в сумі 1,3 млн грн.

Як повідомлялося, держсекретар МВС Інна Ящук заявила, що навчальний рік у дітей, які вступили до цих ліцеїв, розпочнеться 2 вересня, як і по всій Україні. Із Міносвіти було погоджено держстандарт для ліцеїв безпекового спрямування МВС. У ліцеї безпекового спрямування МВС цьогоріч планували набрати 475 учнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-