Канада та Ірландія закликали світ допомогти повернути з Росії українських дітей

Канада та Ірландія закликали світ допомогти повернути з Росії українських дітей

Укрінформ
Канада та Ірландія закликають усю міжнародну спільноту обʼєднати зусилля з метою повернення додому усіх викрадених Росією українських дітей.

Як повідомляє Укрінформ, про це йшлося під час розмови між премʼєр-міністрами Канади й Ірландії Джастіном Трюдо та Саймоном Гаррісом.

“Премʼєр-міністр Трюдо привітав членство Ірландії у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей й обоє лідерів закликали інші країни приєднатися до зусиль із допомоги українським дітям, переміщеним невиправданою російською агресією, повернутися до їх законних домівок в Україні”, - заявили в офісі глави канадського уряду.

Зазначається, що Трюдо та Саймон “підтвердили свою непохитну підтримку України на тлі російської загарбницької війни”. “Очільники згадали про зусилля президента України Володимира Зеленського й членів міжнародної спільноти стосовно встановлення справедливого й тривалого миру. Вони також обговорили, як продовжити справу, розпочату Самітом з питань миру в Україні, що відбувся у Швейцарії в червні”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Російські війська використовують дітей з воєнною метою в Україні - Держдеп США

Окрім цього очільники Ірландії та Канади обговорили війну у Газі та “важливість сприяння тривалому миру й безпеці на Близькому Сході”.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому розпочала роботу Міжнародна коаліція за повернення українських дітей, у якій співголовують Україна та Канада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-