У регіони доставлять 35 тисяч доз вакцини проти сказу

У регіони доставлять 35 тисяч доз вакцини проти сказу

Укрінформ
Упродовж вересня в регіони розвезуть 35 тисяч доз вакцини для профілактики сказу.

Як повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, це перша частина партії у кількості 58 тис. доз, які закупило ДП "Медичні закупівлі", передає Укрінформ.

"Перша партія у кількості 35 тис. доз вже прибула на склад МЗУ і буде розвезена протягом вересня у всі регіони України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ця партія вакцини прибула на склад логістичного партнера Медичних закупівель України (МЗУ) наприкінці серпня, вартість партії склала понад 18 млн грн.

За умовами договору закупівлі, загальна вартість вакцин становила 30,3 млн грн за 58 тис. доз.

Друга партія у кількості 23 тис. доз на суму понад 12 млн грн буде поставлена на склад до кінця року.

У МОЗ нагадали, що у системі охорони здоров’я на рівні медзакладів кожної області визначені центри антирабічної допомоги: вони забезпечені вакцинами, лікарі центрів надають медичну допомогу пацієнтам, які звертаються в разі укусів, подряпин, ослинень тваринами; проводять первинну обробку; призначають та проводять курс антирабічних щеплень у разі необхідності.

Щоб дізнатись, де у вашій області чи місці перебування працюють центри антирабічної допомоги, потрібно звернутись до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Читайте також: Профілактика сказу: у регіонах визначили центри, які забезпечені вакциною - МОЗ

Сказ – це вірусна, смертельна інфекція, розвитку якої у людини можна запобігти, якщо своєчасно провести вакцинацію. Людям вірус сказу зазвичай передається під час укусу заражених тварин, при чому у більшості випадків джерело інфікування – собаки та коти (як безпритульні, так і невакциновані домашні). Вакцинацію тварин проводять фахівці ветеринарної медицини Держпродспоживслужби.

Як повідомляв Укрінформ, на кінець весни на Черкащині зросла кількість випадків сказу - за чотири місяці їх було більше, ніж за весь минулий рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-