ООН планує компенсувати шкільні обіди для 160 тисяч учнів початкової школи - Зеленська

ООН планує компенсувати шкільні обіди для 160 тисяч учнів початкової школи - Зеленська

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма ООН у поточному навчальному році планує компенсувати шкільні обіди для 160 тисяч учнів початкової школи.

Як передає Укрінформ, про це за підсумком відеорозмови з директоркою Всесвітньої продовольчої програми ООН Сінді Маккейн повідомила у Телеграмі перша леді Олена Зеленська.

«Була рада поспілкуватися з пані Маккейн відеозв’язком. Подякувала за всю підтримку від її родини, країни, організації. Окремо вдячна за те, що у 2023/2024 навчальному році Всесвітня продовольча програма допомогла школам 13 областей України нагодувати 90 тисяч учнів початкових класів. Це неоціненна підтримка громад та українських родин. До того ж я щиро радію звістці, що ця програма ООН надалі розширюватиметься. У поточному навчальному році наші партнери планують компенсувати шкільні обіди для 160 тисяч учнів початкової школи, - зазначила Зеленська.

Вона додала, що Сінді Маккейн є вдовою сенатора Джона Маккейна, який завжди підтримував Україну.

«Так само як її чоловік, пані Маккейн послідовно підтримує Україну. Однією з перших відвідувала українських біженців, які щойно перетнули європейські кордони, рятуючись від Росії в березні 2022 року», - зауважила Олена Зеленська.

Читайте також: Рада підтримала заборону використання пальмової олії у харчових продуктах

Як повідомлялося, реформа шкільного харчування стартувала в Україні у 2020 році. Започаткована вона з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської.

На оновлене шкільне меню заклади загальної середньої освіти перейшли з 1 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-